«Виборці мають бути обачними» – учасники Ініціативної групи «Першого грудня»

1-12Члени Ініціативної групи «Першого грудня» звернулись до співвітчизників і застерегли від небезпек обрання Президентом України Володимира Зеленського.

«Ми бачимо небезпеку для країни – небезпеку, яка не лише не зникла, а навіть посилилась», — ідеться у відкритому листі, оприлюдненому на сайті групи 10 квітня. Його написали учасники Ініціативної групи «Першого грудня» В’ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

«Ми шануємо вибір частини громадян (<12% населення України), а тому визнаємо результати голосування. Проте це не означає, що ми повинні їх автоматично схвалювати. Вибір народу може бути помилковим», — ідеться у відкритому листі, оприлюдненому на сайті групи 10 квітня.

Члени групи «Першого грудня» застерігають від помилки і високої ціни за неї: «Віктора Януковича також «вибрав український народ», і за цю помилку розплатилися згодом Небесна Сотня і тисячі українців на війні».

Україна потребує нової політичної еліти, яка вирізнялася б модерним професіоналізмом і підняла б українську державність на нову висоту. «Ми віддавна виглядали появу в українському політикумі нових облич, які були б носіями нових непостколоніальних цінностей». Втім, небезпечної помилкою є вважати таким «новим обличчям Володимира Зеленського», — пояснюють інтелектуали.

«Обрання Президентом політично не знайомого нікому Володимира Зеленського, що досі не засвідчив найменшого розуміння політичних, економічних, культурних проблем України може витворити вакуум (або параліч) влади, яким з великою ймовірністю може скористатися Путін, як скористався вже 2014 року», – застерігають інтелектуали.

Україна вже втрачала державність у 1918–1920 роках через нездатності громадян об’єднатись у протистоянні Москві. Ми вистояли перед цією небезпекою у 2014 році. Зараз час учергове зробити цей вибір.

«Сьогодні багато українців готові обрати Президентом своєї країни людину, в шоу-програмах якої  висміюється все українське, яка доручила формування своєї кампанії колишнім регіоналам і «синам проросійських батьків», яка дозволяє собі говорити про Україну з гидкими непристойностями. Ми цього не можемо ні зрозуміти, ні прийняти. Перед нами розгортається малоросійський Антимайдан, який грає на совкових стереотипах і здатен вкотре розколоти українське суспільство. Не бачити в цьому загрози – значить осліпнути», – нагадують неприпустимість такого вибору автори листа.

В’ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків попереджають: українські виборці мають бути обачними. «Троянській кінь»,  яким є кандидат у президенти України Володимир Зеленський, є серйозною небезпекою, відвернути яку в наших силах. Долею держави легковажити не можна».

Повний текст листа розміщений на сайті Ініціативної групи «Першого грудня».

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Без коментарів.