Українці мають навчитися відстоювати інтереси, і часта зміна влади при цьому лякати не повинна — правозахисник

Мирослав МариновичМаринович підкреслює, що Майдан – це українська волелюбність, але не демократія.

Майдан і війна – це черговий етап росту українців у свободі. І природно, що Україна стикається в цьому процесі з хворобами росту.

Про це в інтерв’ю виданню “Новое время” розповів Мирослав Маринович, авторитетний правозахисник і віце-ректор Українського католицького університету.

“Революція гідності дала нам національну солідарність – люди прийшли на площу кожен сам по собі, а повернулися з площі нацією. Але ми все ще не до кінця розуміємо свободу і не вміємо нею користуватися”, – каже правозахисник.

Маринович підкреслює, що Майдан – це українська волелюбність, але не демократія.

“Сьогодні ми повинні навчитися створювати наполегливі політичні групи, відстоювати свої інтереси. Часта зміна влади при цьому не повинна нас лякати”, – впевнений віце-ректор Українського католицького університету.

Маринович зазначив, що створивши націю за рік, тепер ми маємо її модернізувати. А це означає позбутися радянської патерналістської моделі управління.

“Нинішньому уряду це поки дається важко – вони хочуть самі всім все дати. Але в країні, де йде війна і зруйнована економіка, це неможливо. Потрібно відпустити людей і чесно сказати: ми не можемо вас забезпечити, але створимо умови, щоб ви допомогли собі самі”, – впевнений правозахисник.

Повне інтерв’ю Мирослава Мариновича читайте в друкованому номері журналу “Новое время” 17 квітня.

Джерело

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.