Група “Першого грудня”: Без відвертого діалогу влади з суспільством наша перемога неможлива

Учасники групи «Першого грудня» звернулися до Президента та Прем’єр-міністра із закликом налагодити відвертий діалог між владою та суспільством. “Довіра народу до влади є запорукою нашої перемоги”, — з такою заявою виступили відомі інтелектуали.

На думку учасників групи, ніщо так не посилює нашого ворога, як «тріщини» всередині українського політикуму і взаємне відчуження влади та суспільства.  “Не можна не бачити, що Путін зробив ставку не тільки на військову агресію, а й на руйнування України зсередини, — йдеться у зверненні групи. — Його потенційні союзники: суперництво між керівниками держави та політичними силами, що їх підтримують; соціальне невдоволення; масова депресія; розбрат між різними суспільними групами; недовіра суспільства до влади”.

Учасники групи переконані, що протиставити цій загрозі, яку Путін усіляко підживлює, ми маємо непохитну силу єдності: “Єдність же базується на вірі в свою правоту, спільній меті та взаємодовірі. Ми переконані: ситуація, що склалася, потребує налагодження чесного та відвертого діалогу влади і суспільства. Нині і повсякчас”.

У зверненні наголошують, що українці мають знати про реформи, в які терміни і якою ціною їх здійснює уряд, людям треба пояснювати кадрову політику влади, яка не повинна породжувати сумніви й розчарування, а також усю правду про події у Донецькій та Луганській областях, хоч якою б гіркою вона була, про заходи держави щодо зміцнення національної безпеки: «Майбутнє Донбасу не може бути тільки предметом таємної дипломатії, внаслідок якої великі держави поставлять нас перед фактом, нав’язавши варіанти вирішення кризи, вигідні собі. Це наша доля, і голос українських людей повинен звучати передусім».

“Суспільство потрібно інформувати. Перед суспільством потрібно звітувати. До голосу і настроїв суспільства потрібно прислухатися. Поки що відкритого діалогу влади із суспільством бракує. А він має вестися щодня – Вашими вустами, вустами міністрів та спеціальних речників”, — підкреслюють у зверненні.

Група “Першого грудня” також оголосила про входження нових учасників: Володимир Панченко — письменник, літературознавець, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Юрій Щербак, член Всесвітньої академії мистецтв і науки (World Academy of Art and Science – WAAS), письменник, доктор медицини, надзвичайний і повноважний посол України; Євген Захаров, правозахисник, директор Харківської правозахисної групи.

Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли відомі інтелектуали: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, має на меті утверджувати у суспільстві духовні цінності та домогтися встановлення в країні нових правил гри.

Повний текст звернення читайте на сайті Ініціативної групи “Першого грудня”.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Без коментарів.