Парламент, уряд та Президент мають симетрично працювати над виходом з кризи, – Гаврилишин

Богдан ГаврилишинВідомий економіст, член римського клубу, учасник Ініціативної групи “Першого грудня” Богдан Гаврилишин вважає, що в Україні мало було зроблено для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Таку думку він висловив у ефірі Еспресо.TV, передає УНН.

«Ми весь час від самого початку незалежної країни хотіли бути членом ЄС, але дуже мало робили для цього, у той час як Молдова добре підготувалася до цього підпису і вони вже можуть торгувати з ЄС, вони переорієнтували в себе все. Ми не можемо це зробити на один тиждень, але коли розтягнемо на чотири місяці – це буде довго дуже», – сказав він.

Також, на думку експерта, потрібно обов’язково провести перевибори до Парламенту.

«Перед підписання треба мати перезавантажену ВР. Потрібен новий виборчий закон. За старим законом проводити їх – не мудро.

Потрібні корисні речі для України, для майбутньої нашої політичної структури.

Треба, щоб Верховна Рада, уряд, президент мали гармонію в своїх діях, думках, щоб всі працювали щиро, щоб поправити стан справ і покращити долю нашого народу», – підкреслив Гаврилишин.

Нагадаємо, раніше у ЄС зазначили, що Верховна Рада України повинна ратифікувати угоду з ЄС до кінця серпня.

Як відомо, 27 червня Президент України П. Порошенко підписав економічну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, політичну частину якої підписали 21 березня.

ЗІК

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Без коментарів.