Українські митці обурені полоном льотчиці Савченко.

На захист льотчиці Савченко стали відомі українці і, зокрема, митці.

Як йдеться у сюжеті ТСН , всі в один голос твердять: уряд, дипломати і особисто президент мають зробити все, щоб українська героїня якнайшвидше повернулася додому.

Український філософ, учасник Ініціативної групи “Першого грудня” Мирослав Попович побажав Надії вистояти. “Не око за око і не зуб за зуб. Може тільки тиск світової громадськості якоюсь мірою залякувати. Я всім серцем бажаю цій дитині вистояти”, – сказав Мирослав Попович.

“Надя Савченко – вона ж прекрасний дизайнер, вона дуже різностороння. Те, що вона була пілотом, для мене це була новина. Це ганьба велика для Росії, що вона такими методами користується. Нам треба показати, яка в нас сьогодні держава, як ми вміємо захищати своїх дітей, визволити її. Таких льотчиць не буває багато”, – каже співачка, народна артистка України Ніна Матвієнко.

А письменник Олександр Ірванець присвятив льотчиці вірша. “Я завжди іронічно ставлюся до такої соціальної поезії, але мене чогось пройняло, я написав про цю Надійку Савченко вірша”, – пояснив він і продекламував твір.

Підтримав героїчну льотчицю і поет Дмитро Павличко. “Її хочуть принизити, змусити стати на коліна, сказати, що вона, бачите, зайнялася не тою справою. А вона одразу сказала: “Я тут, бо я присягнула Україні”. Будь спокійна, Надієчко, не говори багато, ти нічого не винна”, – порадив Павличко.

Актриса АдаРоговцева надзвичайно обурена тим, що вчинила Росія. “Я взагалі не розумію, коли мордують жінку. Мордувати жінку не можна. І коли люди таке роблять, гріх великий. І велика кара Божа чекає на них”, – наголосила Роговцева.

Як відомо, дівчину захопили бойовики та тримають у СІЗО міста Воронеж

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Без коментарів.