«Я був би вдячний, якби хтось офіційно пояснив, що в Україні відбувається…» – Блаженніший Любомир (Гузар)

«Ми не знаємо, чому Бог допускає те, що коїться в Україні. Проте все, що відбувається, діється з Його волі. Гадаю, це випробування…» – таку думку висловив Блаженніший Любомир, Архиєпископ-емерит УГКЦ, в ефірі «Громадського.ТБ» 30 квітня 2014 року.

Як сказав Блаженніший Любомир, українці близько двохсот років не мали своєї держави, а тому не знають, як поводитися належним чином зі своєю незалежністю: «Ми говоримо про речі, що, можливо, іншим людям з інших держав є дивними. Особливо, коли кажуть про ділення нашої країни… Тому, напевно, нам потрібно такого прикрого і болючого поштовху, щоб ми усвідомили, що є одним народом».

Архиєпископ-емерит УГКЦ вважає, що ситуація, яка зараз відбувається в Україні, – це «Божий бич, щоб переконати нас, що ми повинні бути з’єднаними між собою». «Це Боже випробування для нас, щоб навчити нас розуму», – додав він.

Також він переконаний, що влада повинна подбати про те, щоб такі речі не діялися. Адже в країні люди бігають зі зброєю в руках і створюють клопіт. «Невідомо за чиї гроші і на чию користь вони це роблять. Це дуже штучно виглядає. Бачимо це на прикладі ситуації, що склалася в Криму. Чуже військо гуляло на кримській території, коли там відбувався референдум. Чи сепаратисти для себе працюють? Чи вірять вони, що це на їхню користь? Мені дивно, що наша влада так легко це допускає. Може цьому є якесь пояснення… Я був би вдячний, якби хтось нам офіційно пояснив, чому так все відбувається. Це слова громадянина, який хоче знати…» – промовив Блаженніший Любомир.

Також під час ефіру зачепили і питання щодо того, як християни мають поводитися в такій ситуації. На переконання промовця, коли йдеться про загальне добро, то ми не повинні бути байдужими до інших. «Ми мусимо боронити не тільки себе, а й інших. Ми, християни, маємо повне право боронити себе, коли хтось на нас нападає, а також маємо право боронити свої права і прагнення бути незалежною державою».

Наприкінці Блаженніший Любомир зазначив, що сьогодні найбільше потрібно боятися страху. Бо страх тероризує людей і робить їх бездіяльними. «Війна – погана річ, кажу це з особистого досвіду. Проте ми повинні також боятися надмірної боязні. Бо це паралізує», – наголосив Архиєпископ Любомир.

«Бог випробовує нас через різні обставини. Якщо ми поставимо Його на першому місці, житимемо за Його законами і будемо Йому довіряти, то можемо мати оправдану надію на Його поміч», – додав Блаженніший Любомир.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.