Учасник Ініціативної групи “Першого грудня” Любомир Гузар закликає батьків “беркутівців” рятувати дітей від повної моральної загибелі

Мінстр внутрішніх справ України Віталій Захарченко мав вибачитися за своїх підлеглих за знущання над оголеним активістом перед його батьками. Про це кардинал Любомир Гузар написав у своїй колонці на Українській правді.

“Припускаю, що міністр Захарченко оголошував своє вибачення, стоячи перед відеокамерою в одному з приміщень міністерства, оточений своїми підлеглими, одне слово, перебуваючи в психологічно комфортній атмосфері. Натомість він мав би перепрошувати, дивлячись в очі батькові і матері хлопця. А після цього стати перед власними батьками і признатися, що накоїли підлеглі йому особи, за поведінку яких він офіційно відповідає”, – наголосив Гузар.

“А хто попросить пробачення за рівень моральності, який панує в середовищі правоохоронців, типу “героїв” з вулиці Грушевського чи з Михайлівської площі від 30 листопада минулого року? Міністр внутрішніх справ запевняє, що такі випадки вже не повторяться. Однак напрошується питання: як відбувається моральна формація тих, котрі мають виконувати високу місію правозахисників?” – запитує блаженніший Любомир.

“За останніх кілька років відбулося дуже багато дискусій на тему політики, економіки та суспільного життя. А чи не варто було б замислитися серйозно над тим, до чого ми докотилися в ділянці моралі. Події останніх місяців показали дуже низький рівень навіть особистої моралі, не згадуючи вже про публічну мораль, яку своєю поведінкою засвідчили чиновники різних рівнів. Звертаюся навіть не до них, а до їхніх батьків і матерів: шановні і дорогі, робіть щось, щоб рятувати своїх дітей від повної моральної загибелі”, – закликав він.

Джерело: День

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.