Гузар закликав зберігати спокій духу та міру в емоціях у разі введення надзвичайного стану

У разі введення надзвичайного стану настоятель Української Греко-католицької церкви, кардинал Любомир Гузар радить зберігати спокій духу.

Про це він заявив під час прес-конференції ініціативної групи “Першого грудня”.”Я надіюсь, що до надзвичайного стану не дійде. Але якщо все ж станеться, треба боронити гідно те, що маємо.

Проте не перебирати міри. Нині емоції доведені до такого, що люди не замислюючись, проливали кров. Треба зберігати спокій духа. Але то не значить, що треба бути байдужим – “сонце гріє, все в порядку”. Треба бути реалістом і зберігати міру”, – сказав Блаженнійший.

Він закликав також зберігати міру в емоціях, не дати пристрасті опанувати себе. Зауважив, що для нього самого ці слова є теорією, але він в неї щиро вірить.”Якщо дамо себе спровокувати також потерпимо. Дуже прикро, що влада не хоче чути народ. Тут треба сказати словами поетки: “Без надії сподівайтесь”. Робіть усе можливе, щоб найгірше не справдилось. Треба бути обережним, виваженим у своїх словах і діях, – наголосив Любомир Гузар.

Джерело: Gazeta.ua 

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.