Мирослав Маринович: Увесь світ сміється зі спроби втручання української влади в релігію

У ситуації з листом щодо погрози закриття Української греко-католицької церкви (УГКЦ) найкраще те, що церква не побоялася його оприлюднити. Про це заявив Мирослав Маринович, проректор Українського католицького університету, відомий правозахисник.

Завдяки цьому, як зазначив пан Маринович, увесь світ сміється зі спроби влади регулювати церковне життя і втручатися у життя релігії. “Я щасливий, що церква оприлюднила цей лист. Тепер він діє сам за себе і переможно крокує світом”, — розповів пан Маринович.

Пан Маринович зауважив, що хоч інші конфесії і церкви публічно не виступили на підтримку УГКЦ, від них є неофіційне сприяння. А відсутність заяв може бути зумовлена тим, що релігійні організації ще на початку Євромайдану було здійснено тиск з боку влади.

“Саме ж отримання листа свідчить про те, що керівництво нашої держави має радянський стиль мислення. Мабуть, Янукович у розмові з чиновниками сказав їм якось налякати отців, а вони зробили це у такий недолугий спосіб”, — додав Мирослав Маринович.

Нагадаємо, що курія УГКЦ напередодні отримала листа від Міністерства культури про можливе припинення судом її діяльності через сприяння Євромайдану.

Джерело Експрес

Додано 17.01.2014

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.