Мирослав Попович: Нинішній Майдан — це пролог до 2015 року

Директор Інституту філософії Академії наук України, учасник ініціативної групи «Першого грудня» Мирослав Попович виступає за збереження позитивного авторитету у політиків, сказав він в інтерв’ю «Главкому».

На його думку, політичні лідери «не уявляють собі, що робити далі з майданом».

«Треба було будувати так свою стратегію, що цей Майдан, який відбувся, – це лише вступ до великих справжніх електоральних боїв. Треба розглядати цей Майдан, який відбувся, реально як пролог до 2015 року і все будувати на цьому, тому що силою ми зробимо замість Майдану Незалежності площу Тахрір. Це не входить в наші плани, у нас зовсім інший контингент на нашій площі стоїть», — заявив експерт.

Попович зауважив, що вина суспільства в тому, що у політиків такий низький рейтинг і вони не можуть повести за собою людей.

«Слово “депутат” — це майже непристойне слово сьогодні, і це дуже погано. Я давно говорю, що не можна дискредитувати політичний клас, бо потім кинемося – нікого, нікого в нас під рукою немає! А ми з вами не політики професійні, ми аматори, якщо наша справа взяти прапор і піти на демонстрацію. Зрештою – маємо те, що маємо!», — сказав він.

При цьому, на його думку, «політики, безумовно, дуже виросли за ці роки», але це зростання пішло «по лінії деяких політичних хитрощів».

Джерело

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.