Брюховецький: «Угода про асоціацію з ЄС — не манна небесна, але це відкриває можливість будувати власне життя»

17 жовтня Одесу в рамках проекту «Ідея Європи» відвідали представники ініціативної групи «Першого грудня» і європейського дипломатичного корпусу: Ян Томбінський — Посол, голова Представництва Європейського Союзу в Україні, В’ячеслав Брюховецький — черговий головуючий ініціативної групи, почесний ректор Національного університету «Києво-Могилянська академія», Мирослав Попович — директор Інституту філософії ім. Г. Сковороди НАН України, Євген Сверстюк — філософ, громадський діяч, Данило Лубківський — Надзвичайний і Повноважний Посланник, громадський діяч.

«Найважливіше, з чим приїхала ініціативна група, — це почуття симпатії і поваги до Одесі, до одеської громадської думки, а також викликати роздуми і роздуми про український стратегічний вибір», — зазначив на зустрічі з одеською пресою Д. Лубківський.

Євген Сверстюк, Ян Томбінський, Мирослав Попович, В’ячеслав Брюховецький (зліва направо)

Представники ініціативної групи з готовністю відповідали на запитання журналістів. Зокрема, В.Брюховецький зазначив, що «мета ініціативної групи — не в створенні якої-небудь партії, а в усвідомленні людей своєї свободи, своєї волі. Тоді питання куди йти Україні — в Європу, або на печі «лаптем щи хлебать» — людина буде вільна вирішувати сама. Сьогодні ми говоримо про відповідальність кожного — відповідальність України перед Європейським Союзом, і Європейського Союзу — перед Україною. Підписання Угоди про асоціацію з ЄС — не манна небесна, але це відкриває можливість будувати власне життя».

Ян Томбінський підкреслив, що рішення про підписання Угоди з ЄС — це справа самого українського народу. «Питання референдуму — дуже важливе. Референдум — це один із інструментів демократії, але не єдиний. В Україні є чинний парламент, який був обраний і реалізує свої програми. Прагнення до європейської інтеграції вперше зустрічається в українському законодавстві 1998 року і вже 15 років підтверджується української стратегією. Чи потрібен референдум, вирішує парламент. Асоціація з Євросоюзом не заперечує суверенність України».

Джерело: Рупор Одессы

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Без коментарів.