Мирослав Попович: Історія Мельника в Європі стала б політичним землетрусом

Директор Інституту філософії Національної Академії наук України, учасник ініціативи “Першого грудня” Мирослав Попович вважає, що прихильників європейського вибору дедалі більшає. Таку думку він висловив журналу “Країна”.

Говорячи про те, як можна примирити проросійськи налаштоване суспільство з проєвропейським, він сказав: “Прихильників європейського вибору дедалі більшає. Рішучу позицію зайняв і уряд. Це свідчить про зсув громадської думки, економічну необхідність та політичну доцільність. Уряд знайде розв’язання, що знімуть напруження, або ж сильно змістять точки спротиву. Передусім кажу про справу Юлії Тимошенко“.

Окрім того, відповідаючи на запитання, чи реабілітувалася влада в його очах після звільнення колишнього міністра МВС Юрія Луценка, він наголосив: “Ні. Це якраз показує її низьку політичну культуру”.

“І відсутність механізмів, що приводять маси до стану підвищеної бойової готовності. Якби історія з ректором податкового університетуПетром Мельником трапилася десь у Європі, то це був би політичний землетрус. А в нас – штиль”, – резюмував він.

27 липня міліція затримала колишнього керівника університету податкової служби, екс-депутата Верховної Ради від Партії регіонів Мельника за підозрою в отриманні 120 тисяч гривень хабара.

7 серпня співробітники міліції наділи електронний пристрій стеження на Мельника, поміщеного за рішенням суду під домашній арешт, проте пізніше він позбувся електронного браслета і втік.

14 серпня МВС оголосило Мельника в міжнародний розшук. ГПУ підтвердила, що його знайшли в США, і зараз намагаються домовитися про видачу екс-ректора Україні.

NEWSru.ua

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.