Заява ініціативної групи «Першого грудня» з приводу знищення таблиці Юрія Шевельова

Нас глибоко вразило рішення про демонтаж і брутальне знищення меморіальної таблиці на честь великого українського і світового вченого Юрія Шевельова. Ці події є виявом вражаючого войовничого варварства. Так діють або фашисти, або бандити – примітивні і нахабні невігласи з патологічною ненавистю до будь-яких символів знання, історії чи культури.

Честь Юрія Шевельова не потребує захисту. Відтепер захисту потребує честь Харкова. Нам дуже боляче бачити культурну та інтелектуальну катастрофу, яка розгорнулася в цьому дорогому для нас і всієї країни місті. Ми закликаємо харківську громадськість принаймні словом висловити свою незгоду з діями керівників місцевої влади, які вже давно є гірким посміховищем для світу.

Пам’ять про Юрія Шевельова буде неминуче відновлена в Харкові. Але намарно переконувати в цьому тих обмежених і наляканих чиновників, які навіть не усвідомлюють принизливості свого становища.

Ми, натомість, закликаємо всіх харків’ян та українських громадян не миритися з правлінням агресивного хамства ані в Харкові, ані в усій державі й усвідомити власні сили та здатність захистити спільну національну і культурну гідність.
В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Без коментарів.