Влада взяла курс на Захід зі страху перед Сходом, — Сверстюк

Україна живе в період сприятливого попутного вітру, бо минулого року ще ніхто не думав, що політичні сили, які при владі, візьмуть курс на Захід зі страху перед Сходом. Про це сьогодні, 14 вересня, під час відкритої розмови під час Форуму видавців з учасниками ініціативної групи “Першого грудня” сказав письменник і філософ Євген Сверстюк.

Він зазначив, що після підписання угоди про асоціацію все тільки почнеться. Адже, за його словами, йдеться про творення громадянського суспільства і тих структур, які дають відчуття певності.

Євген Сверстюк наголосив, що для вибору необхідна свобода. Він додав, що Захід завжди був привабливим тим, що там був закон, а не його імітація, а також є свобода.

“Свобода – це те, що дає людині можливість бути собою і розвиватися. А на Сході нас приймуть і проковтнуть. Там ми не зможемо розвиватися”, – сказав письменник.

Нагадаємо, Україна і Європейський Союз планують підписати угоду про асоціацію і зону вільної торгівліу листопаді 2013 року. Янукович раніше зазначав, що підписання угоди про асоціацію не означає, що Київ буде протиставляти інтереси ЄС інтересам Євразійського союзу і Митного союзу.

Джерело: zaxid.net

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.