Ініціативна група «Першого грудня» та представники європейського дипломатичного корпусу розпочинають проект «Ідея Європи» з Харкова

Відомі українські суспільні діячі та посли європейських країн у Харкові розмовлятимуть зі студентами про європейський вибір.

Харків, 13 вересня (п’ятниця)

11:00 — зустріч із викладачами і студентами Харківського національного університет ім. В. Каразіна.

15:30 — зустріч із викладачами і студентами Національного університету «Юридична академія імені Ярослава Мудрого».

«Ідея Європи» — це вибір бути особистістю, солідарним суспільством і вільною державою», — пояснюють організатори проекту.

Зі студентами зустрінуться відомі суспільні діячі, учасники ініціативної групи «Першого грудня» Ігор Юхновський, В’ячеслав Брюховецький, а також Пятрас Вайтєкунас, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні — держави, яка головує в Раді Європейського Союзу, та Ян Томбінський, Надзвичайний і Повноважний Посол, Постійний представник Європейського Союзу в Україні. Ведучий зустрічі — Данило Лубківський, Надзвичайний і Повноважний Посланник України, громадський діяч.

На зустрічах ітиметься про:

  • простір цінностей і простір «ціни»: про те, що означає належати до європейського простору свободи і розвитку;
  • наш шанс і відповідальність: про підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом;
  • світогляд і дію: нашу здатність жити гідно в Україні і робити свій внесок у творення нинішньої і майбутньої Європи.

Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.