Людям мусить набриднути так жити, – Маринович

Зараз ситуація в Україні невтішна, суспільство – у стані очікування. Але має з’явитись нова еліта і це не опозиція, бо їхні програмні документи – це набір добрих побажань, а голосувати за них – це купівля кота в мішку, вважає проректор Українського Католицького Університету, учасник ініціативної групи “Першого грудня” Мирослав Маринович.
Відтак, у коментарі ZAXID.NET він висловив думку, що нова команда повинна мати світлі візії у всіх своїх пропозиціях: толерантно ставитись до людей і агресивно – до старих форм правління.

«Назагал ситуація в Україні кепська. Демократію значною мірою згорнуто, здобутки, які ми мали в багатьох сферах, зникли. Рівень адміністративного свавілля в державі є значно вищим, ніж він був раніше. Тобто цей рівень завжди був, але на сьогодні він надзвичайно стрімко виріс. І це схоже на свідому політику, на свідомий стиль управління, який притаманний нинішнім урядовій та президентській командам»,― сказав проректор.

Також він додав: «Я не хочу оцінювати все в абсолютно чорних тонах, тому що, мені видається, що егоїстичні інтереси нинішньої владної еліти об’єктивно сприяють тому, щоб десь відпихати вже абсолютні претензії Росії щодо України. Я відчуваю збоку президентської команди такий тихий спротив цієї експансії Росії. Бо якщо цю експансію не зупинити, то Україна узагалі щезне з лиця землі».

За словами Мариновича, «так виходить, що навіть нинішня команда, яка не має особливих українських сентиментів, все-таки об’єктивно обстоює, принаймні почасти, якісь інтереси України». Разом з тим, він додав, було дуже багато фактів за час існування України, коли інтереси нашої держави були елементарно здані.

Водночас проректор розповів, чого потребує Україна в найближчому майбутньому: «Україні потрібна нова еліта. Коли я кажу про нову еліту, я не маю на увазі нинішню опозицію, чи більшість членів нинішньої опозиції, оскільки багато в чому вони грають за тими самим правилами і роблять ті самі помилки. Вони далі закликають голосувати нас за них, хоча значною мірою – це купівля кота в мішку, бо ми не знаємо, яку державу вони хочуть будувати. Оця держава майбутнього дуже слабо прописана. А програмні документи – це просто набір добрих побажань, а не зрозуміло як вони збираються цього досягати».

За словами Мирослава Мариновича потрібні абсолютно інші люди з новими візіями та пропозиціями для України.

«Я припускаю, що коли з’явиться ця сила, то її пропозиції будуть спершу дуже несподівані для всієї України. Навряд чи воно буде зі захопленням прийнято. Але ця нова команда повинна буде попрацювати добряче, для того щоб переконати суспільство. Вона має бути світлою у своїх пропозиціях і не має бути агресивною щодо людей, а має бути агресивною, щодо старих форм управління. Чутливо ставитися до людських потреб як на сході, так і на заході», ― сказав він.

«Запит у суспільстві (на таку силу, – ред.) уже є, про це говорить багато людей, але ніхто не може це реалізувати. От, скажімо, говорить про це Юрій Луценко, але все одно суспільство в стані очікування. А ця сила, я так собі уявляю, прийде і буде проривати силою своєї живої енергії», ― додав проректор.

«Людям мусить набриднути так жити, особливо молодим людям. Але поки що, коли набридає молодим людям, вони складають валізи і виїжджають. А це має набриднути тим людям, які засоромляться за такий стан справ в державі і захочуть це змінити», ― підсумував Мирослав Маринович.

Додамо, що експерт Центру Разумкова Валерій Чалий вважає, що 30% українців, для яких День Незалежності – звичайний день, не відчувають цю державу своєю.

Нагадаємо,‭ ‬сьогодні Україна святкує‭ ‬22‭ ‬річницю незалежності. У Львові розпочали святкування Дня Незалежності під звуки оркестру “Віртуози” на площі Ринок. По обіді у Львові вчетверте відбувся збір автомобілів MINI Cooper.

Джерело ZAXID.NET

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.