Юхновський: Жаль Коморовського, який під тиском змушений був приїхати на Волинь

Ігор ЮхновськийПольський президент Броніслав Коморовський перебуває у важкому становищі через те, що «на нього тиснуть недобрі люди в Польщі, які хочуть добитись упокорення України».

Про це у коментарі ІА ZIK сьогодні заявив відомий український науковець, фізик-теоретик, член ініціативної групи «Першого грудня» Ігор Юхновський.

«Я абсолютно переконаний в тому, що ми з часом доведемо полякам, що ці цифри жертв, про які вони говорять, є неправдиві. Але ми в Україні зараз не готові більш-менш правдиві цифри назвати. По-друге, це дуже довгий процес. Те, що чоловіки вбивали одне одного, то це не рахується. Починає рахуватися, коли чоловіки почали вбивати жінок і дітей. От хто перший почав це робити – я вам зараз точно не можу сказати. І поляки це не можуть сказати. Тому можна завжди з контексту всіх подій вирвати ту частину, яка для певної сторони є найбільш зручна для агітації. Поляки саме так роблять. Це підлягає дуже глибокому дослідженню, і ми мусимо його спочатку провести», – наголосив Юхновський.

«Словом, мені дуже жаль пана президента Коморовського, що він мусив під тиском тих людей приїхати сюди для того, щоб сказати, що все-таки ця постанова сейму і сенату прийнята під тиском певних реакційних кіл, які не хочуть згоди між Україною і Польщею. Чому не приїхав наш Президент – я не можу осуджувати свого Президента, я його осуджувати не буду. Стосовно якоїсь босяцької витівки з нашої сторони (коли в Коморовського кинули яйцем, – ред.), то в таких подіях, які мають дуже сумнівну політичну цінність, завжди треба чекати провокацій. І з нашого боку така провокація виникла, але події, які призвели до цієї провокації, мали сумнівний характер і сумнівну причину», – заявив він.

Нагадаємо, президент Польщі Броніслав Коморовський та віце-прем’єр України Костянтин Грищенко, опісля спільної молитви за упокій душ полеглих у Волинській трагедії у Луцькому костелі святих Петра і Павла, закликали обидва народи до примирення.

Після молебню за душі загиблих під час Волинської трагедії у президента Польщі Броніслава Коморовського влучили яйцем.

Джерело: ZIK.ua

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.