“Зі студента, який не бунтує, взагалі ніколи нічого не вийде” – Брюховецький

Почесний президент Національного університету “Києво-Могилянська академія” В’ячеслав Брюховецький вважає, що зі студента, який не бунтує під час навчання, взагалі ніколи нічого не виходить. Про це він сказав під час засідання медіа-клубу “ЧЕСНО” на тему “Революційний потенціал студентських протестів в Україні”, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

“Я, звичайно, теж бунтував. Було багато різних перипетій. На моєму факультеті дихнули з полегшенням, коли я з нього пішов. Мені довелося навіть змістити з роботи кількох викладачів. Тому я спокійно ставлюся, коли такі речі відбуваються в стінах Києво-Могилянської академії”, – зазначив Брюховецький.

За його словами, коли він навчався на факультеті журналістики, то бунтував через якість викладання.

“Були люди, які не вміли навіть написати інформацію, а вони нас навчали, як треба писати. Другою причиною моїх бунтів був тиск партійної номенклатури на факультеті. Мені тоді вдалося зірвати вибори секретаря партійної організації факультету, якого з Компартії прислали на посаду секретаря. Мене це страшно обурило. Я був наївний. Мені здавалося, що ми таким чином можемо змінити світ. Цей бунт був дуже серйозний. Тут було вже задіяно КГБ, Обком партії, ЦК, а я був всього-на-всього другокурсником”, – розповів президент “могилянки”.

Він також додав, що ці студентські бунти відгукнулися йому тим, що він не отримав призначення на роботу туди, куди хотів.

“Хоча згодом я таки добився направлення туди, куди бажав. Тоді більшість членів парторганізації навчалися на факультеті журналістики. Це можна було зорганізувати, щоб проголосували проти мене”, – підкреслив Брюховецький.

Марина ФРОЛОВА
Gazeta.ua

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Без коментарів.